SESTAVINE:
- 4 fileje kovača
- lupinica 2 limon (obvezno BIO limone)
- 3 vejice svežega rožmarina
- 2 pesti sveže rukole
- 1 kg krompirja
- 100 g masla
- sol
- poper
- sok 1 limone (po želji tudi malo naribane lupine za intenzivnejši okus pireja)
Omaka črnih oliv: 2 polni pesti črnih oliv brez pešk bolj grobo nasekljanih, 0,5 svežega rdečega čilija brez semen nasekljanega, 1 žlica nasekljane bazilike, 1 žlica svežega majarona, 1 žlica svežega peteršilja, 1 steblo zelene nasekljane, 1 strok česna drobo nasekljan, sol, poper, olivno olje, balzamični kis.
Rožmarin, sol, poper in nastrgano limonino lupinico zmešamo skupaj ter mariniramo fileje kovačev ter pustimo v hladilniku 30 minut. Skuhamo krompir za pire. Naredimo klasični pire krompir, ter dodamo sok limone in dobro vmešamo. Za omako črnih oliv, vse sestavine razen balzamičnega kisa zmešamo skupaj, na koncu dodamo balzamični kis po okusu. Fileje kovača popečemo na koži 3-4 minute, ter obrnemo in 1 minuto pečemo na strani brez kože. Na krožnik damo pire krompir, položimo file kovača, prelijemo z omako ter dekoriramo z rukolo.