Morski pes v pivskem testu
SESTAVINE:
- 800 g fileja morskega psa
- 2 jajci
- 3 dl piva
- moka
- sol
- poper
- olje za cvrtje
PRIPRAVA:
Pripravimo pivsko testo tako, da moko, jajca in pivo zmešamo v gosto zmes in jo solimo. Meso morskega psa solimo in popramo ter ga pomočimo v testo ter ocvremo. Ocvrtega polagamo na papirnat servet, da popije odvečno maščobo ter postrežemo z lahko solatko.
Losos s holandsko omako
SESTAVINE:
- 800 g lososovega fileja
- 2 rumenjaka
- 200 g masla
- sol
- poper
- gorčica
- belo vino
- limonin sok
PRIPRAVA:
Rumenjake solimo, dodamo malo belega vina, limonin sok in žličko gorčice ter vse skupaj penasto stepamo nad soparo, nato pa postopoma vmešamo stopljeno maslo. Prelijemo preko pečenih filejev lososa.