OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Dimljena mečarica na mladi špinači z bučkinim pirejem

Dimljena mečarica na mladi špinači z bučkinim pirejem

SESTAVINE:

  • 200 g rezin dimljene mečarice
  • 1 bučka
  • 50 g mlade špinače
  • svež koper
  • svež timijan
  • 1/2 dl belega vina
  • ekstra deviško olivno olje
  • sveže mlet bel poper
  • 1 strok česna

SESTAVINE:

Najprej očistimo bučko in jo narežemo na večje kocke. Razgrnemo alufolijo in oblikujemo "škrnicelj", v katerega damo žličko olivnega olja, belo vino, bučko, vejico timijana, strok česna ter sol in poper. Škrnicelj zapremo in ga postavimo v pečico (15 min na 200 stopinj celzija) ali pa podušimo v ponvi z malo vode (približno 15 min).
Rezine mečarice zložimo na krožnik, popramo, potresemo s svežim koprom ter dodamo olivno olje in limonin sok. Vse skupaj postavimo v hladilnik za 1/2 ure.
Po 15 minutah dušenja odpremo škrnicelj in odstranimo vejico timijana, vse ostalo pa pretresemo v posodo in s paličnim mešalnikom spasiramo tako, da dobimo pire.
Na koncu mlado špinačo zabelimo z olivnim oljem in balzamičnim kisom ter jo damo na krožnike, na njo zložimo mečarico in zraven serviramo še bučkin pire, kot je razvidno iz fotografije.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.