SESTAVINE:
- 200 g rezin dimljene mečarice
- 1 bučka
- 50 g mlade špinače
- svež koper
- svež timijan
- 1/2 dl belega vina
- ekstra deviško olivno olje
- sveže mlet bel poper
- 1 strok česna
SESTAVINE:
Najprej očistimo bučko in jo narežemo na večje kocke. Razgrnemo alufolijo in oblikujemo "škrnicelj", v katerega damo žličko olivnega olja, belo vino, bučko, vejico timijana, strok česna ter sol in poper. Škrnicelj zapremo in ga postavimo v pečico (15 min na 200 stopinj celzija) ali pa podušimo v ponvi z malo vode (približno 15 min).
Rezine mečarice zložimo na krožnik, popramo, potresemo s svežim koprom ter dodamo olivno olje in limonin sok. Vse skupaj postavimo v hladilnik za 1/2 ure.
Po 15 minutah dušenja odpremo škrnicelj in odstranimo vejico timijana, vse ostalo pa pretresemo v posodo in s paličnim mešalnikom spasiramo tako, da dobimo pire.
Na koncu mlado špinačo zabelimo z olivnim oljem in balzamičnim kisom ter jo damo na krožnike, na njo zložimo mečarico in zraven serviramo še bučkin pire, kot je razvidno iz fotografije.