- 1/4 skodelice peteršilja
- 2 šalotki
- 2 čajni žlički oljčnega olja
- 1 žlička naribanega ingverja
- sol in sveže mlet poper
- 4 fileji lososa,
- 2 žlički svežega limetinega soka
- 2 žlički sojine omake (z manjšo vsebnostjo soli)
- 2 žlički medu
- 1/4 žličke črnih sezamovih semen
- 1 1/3 skodelice kuhanega flageoleta
Segrejemo žar na srednje visoko temperaturo. Z oljem namažemo rešetke. Drobno sesekljamo peteršilj in šalotke ter zmešamo z oljem in ingverjem. Začinimo s soljo in poprom. Z mešanico zelišč enakomerno namažemo lososov file, solimo in popramo.
Skupaj zmešamo sok limete, sojino omako in med. Lososa položimo na žar in pečemo 3 do 4 minute na eni strani, nato lososa obrnemo in popečemo še na drugi strani. Med peko ga večkrat premažemo s kislo-sladko omako. Preložimo na servirni krožnik in potresemo s sezamom. Postrežemo s kuhanim flageoletom in krhljem limete ali limone.