OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Ocvrte girice

Ocvrte girice

24.04.2019

(za 4 osebe)

  • 500 g giric / mali gavun (svežih ali zamrznjenih)
  • 100 g moke (ali zdroba ali koruzne moke)
  • 1 žlička soli
  • 1 limona
  • olje za cvrtje

Sveže girice operemo pod tekočo vodo in jih na kuhinjski krpi dobro osušimo. Zamrznjene pa pustimo na sobni temperaturi samo toliko, da niso več zaledenele (da se jih moka lahko oprime).

Stresemo jih v posodo (ki ima po možnosti pokrov), potresemo z moko, posodo zapremo s pokrovom in dobro pretresemo, da se moka enakomerno oprime ribic. /Prav tako brez odvečnega packanja gre, če ribice in moko stresemo v vrečko, dobro pretresemo, potem pa vse skupaj iz vrečke stresemo v segreto olje./

V večji ponvi dobro segrejemo olje. Vanj stresemo nekaj giric in jih ocvremo. Pozorni moramo biti, da giric v olju ni preveč. Cvremo 2 - 3 minute, nato jih s penovko poberemo iz ponve ter odcedimo na papirnati brisači. Postopek ponovimo tolikokrat, da ocvremo vse girice.   /*Varianta 2 - friteza, kjer jih lahko ocvremo več naenkrat, kadar je lakota prehuda :)

POZOR! Girice posolimo šele pred serviranjem. Postrežemo skupaj z limoninimi krhlji. Otroci bodo zraven veseli še ocvrtega krompirčka.

*Pa še ena informacija za povrh: Manjše kot so girice, manj grenijo, ker imajo manj drobovja.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.