OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Slavnostna polenovka

Slavnostna polenovka

27.03.2013

Potrebujemo: odtajana polenovka (200 g na osebo), 8 strokov česna, 8 žlič dobrega oljčnega olja, pelati (približno 1 skodelica), 2 dl mleka, 1 dcl vode, pest peteršilja, sol, poper, polenta, sveže nariban parmezan ali stara gauda

Polenovko po tradicionalnem primorskem velikonočnem receptu se lahko pripravi na 2 načina:


POLENOVKA NA RDEČE

Polenovko počasi odtalimo, jo obrišemo in damo v večjo posodo. Dodamo olje,  vodo, mleko, poper,  sol, sesekljan česen in počasi kuhamo pol ure. Dodamo pelate in pokuhamo še 10 min. Serviramo s polento in obilno potresemo z naribanim sirom.

 

POLENOVKA NA BELO

Recept je enak kot za polenovko na rdeče, le da ga izvedemo brez paradižnika.

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.