Potrebujemo: file lososa (1 file za 1 osebo), gorčica s hrenom, krušne drobtinice, bučna semena, sol, maslo, široki rezanci Morelli z limono in poprom, neškropjena limeta.
Pečico segrejemo na 190 stopinj. Na štedilnik pristavimo posodo z vodo, v kateri bomo skuhali rezance.
File lososa (priporočamo naš visokokakovostni samo salar- en file na osebo) ostajamo in dobro popivnamo. Položimo ga na pekač, na katerega smo dali peki papir. File premažemo z gorčico s hrenom. V posodici zmešamo krušne drobtine z zdrobljenimi bučnimi semeni (da zdrobimo semena, si lahko pomagamo z valarjem) in dodamo malo soli. Mešanico z žlico porazdelimo po lososu in jo s prsti pritisnemo na file.
Pekač položimo v pečico (na srednjo višino). Čez 8 minut pekač potegnemo iz pečice in po fileju pokapamo stopljeno maslo (približno žlica masla na file). Pekač damo nazaj v pečico za še 8 minut.
V zavreto vodo stresemo široke rezance in jih skuhamo po navodilih.
V kozici stopimo maslo in vanj stisnemo limetin sok ter naribamo limetino lupinico. Kratek čas mešamo, da se maslo zgosti. Maslo polijemo po skuhanih širokih rezancih (priporočamo Morelli rezance z okusom limone in popra).
V kozarček nalijemo suho belo vino (malvazija, pinela, lahko tudi sauvignon...).