OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

File kovača v škrniclju

File kovača v škrniclju

01.02.2013

SESTAVINE:

  • file kovača
  • črne dagnje ½ lupine
  • cele vongole
  • repki gamberov (veliki)
  • češnjev paradižnik
  • česen
  • oljčno olje
  • belo vino
  • pikantna paprika
  • peteršilj
  • sol

PRIPRAVA:

File kovača in kozice odtajamo. V ponvi segrejemo oljčno olje. Dodamo dagnje, vongole, repke gamberov, malo pekoče paprike in  pomešamo (največ 1 min), na koncu dodamo sesekljam česen (da se ne zažge) in vino ter pustimo, da povre. Nato dodamo peteršilj in umaknemo z vira toplote. Omaka je lahko redkejša.

Iz peki papirja naredimo kvadratke (velikost naj odgovarja velikosti fileja). File postavimo na papir s kožo navzdol. Na vrh nadevamo omako in češnjev paradižnik, prerezan na 4 dele. Peki papir zapremo tako, da naredimo dobro zaprto vrečko (strnice lahko namažemo z jajcem). Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 15-20 min pri 180 C (glede na velikost fileja). Za prilogo postrežemo mlad krompir ali pire s špinačo, gratiniran s sirom taleggio.

VINSKA SPREMLJAVA: predlgamo vino Sauvignon Piro.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.