SESTAVINE:
- file kovača
- črne dagnje ½ lupine
- cele vongole
- repki gamberov (veliki)
- češnjev paradižnik
- česen
- oljčno olje
- belo vino
- pikantna paprika
- peteršilj
- sol
PRIPRAVA:
File kovača in kozice odtajamo. V ponvi segrejemo oljčno olje. Dodamo dagnje, vongole, repke gamberov, malo pekoče paprike in pomešamo (največ 1 min), na koncu dodamo sesekljam česen (da se ne zažge) in vino ter pustimo, da povre. Nato dodamo peteršilj in umaknemo z vira toplote. Omaka je lahko redkejša.
Iz peki papirja naredimo kvadratke (velikost naj odgovarja velikosti fileja). File postavimo na papir s kožo navzdol. Na vrh nadevamo omako in češnjev paradižnik, prerezan na 4 dele. Peki papir zapremo tako, da naredimo dobro zaprto vrečko (strnice lahko namažemo z jajcem). Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 15-20 min pri 180 C (glede na velikost fileja). Za prilogo postrežemo mlad krompir ali pire s špinačo, gratiniran s sirom taleggio.
VINSKA SPREMLJAVA: predlgamo vino Sauvignon Piro.