OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Krila raže z rjavim maslom

Krila raže z rjavim maslom

23.01.2013

Za 4 osebe:

Naredimo jušno osnovo. V veliki ponvi v litru vode zavremo:
1/3 dl belega suhega vina

polovica narezane limone
1/2 narezane čebule
5 zdrobljenih zrn popra
1 zdrobljen strok česna
1 lovorjev list
2 vejici peteršilja
2 vejici timijana
žlička soli

Ko sestavine zavrejo, jih na majhnem ognju kuhamo 10 minut. Ohladimo.

Raža:
4 krila raže
12 žlic masla, narezanega na koščke
4 žlice svežega limoninega soka
3 žlice sveže nasekljanega peteršilja
2 žlici kaper v slanici (jih operemo)

Krila raže dodamo v ponev v jušno osnovo. Zopet zavremo in znižamo na srednji ogenj.Pokrijemo in dušimo 7-10 minut, dokler raža ni gotova. Z lopatico položimo vsako krilo na svoj krožnik.
Med tem v večji ponvi na srednjem ognju raztopimo maslo. Ponev obračamo, da se maslo po njej lepo razporedi. Kuhamo (vmes malce pomešamo), dokler maslo ne dobi lešnikovo- rjave barve. Kontroliramo barvo masla tudi pod površino (da se ne zažge). Odstavimo in dodamo limonin sok.
Peteršilj in kapre potresemo po krilih raže. Prelijemo z raztoplenim maslom.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.