SESTAVINE:
- romb
- ribja jušna osnova
- krompir
- češnjev paradižnik
- bučke
- česen
- ekstra deviško oljčno olje
- origano
- po želji malo pekoče paprike
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Romba dokončno očistimo. Zmiksamo česen in oljčno olje. Krompir narežemo na pol centimetra debele rezine. Bučke narežemo na rezine, češnjeve paradižnike prerežemo čez polovico. V pekač položimo krompir, paradižnike in bučke ter vse skupaj prelijemo z oljčnim oljem. Pečemo 20 minut in po malem zalivamo z vročo ribjo osnovo. Po 20 minutah dodamo romba, znižamo temperaturo na 170 stopinj in pečemo še nadaljnih 30 do 40 minut (odvisno od teže). Po malem zalivamo z vročo osnovo, da se riba ne izsuši. Po končanem pečenju lahko po jedi posujemo nasekljan svež peteršilj.