SESTAVINE:
- 1 bučka
- 1 paradižnik
- 10 gamberov
- 50 g rukole
- 2 lista sveže bazilike
- 1 strok česna
- 1 dcl belega vina
- olivno olje
- sol
- poper
- balzamični kis
PRIPRAVA:
Bučke narežemo na tanke rezine, solimo, popramo in pokapamo z olivnim oljem ter jih pustimo marinirati pol ure. Paradižnik poširamo, olupimo ter narežemo na male kocke. Gambere nasekljamo na čisto drobne kockice. Na olivnem olju prepražimo gambere, ko izpari vsa tekočina dodamo še paradižnikov konkasse in pražimo še dobrih 5 minut. Nato dodamo nasekljan česen, grobo natrgane liste bazilike in zalijemo z belim vinom, solimo in popramo po potrebi. Rukolo začinimo z balzamičnim kisom in olivnim oljem ter damo na vsak krožnik pest le- te, ki nam bo služila kot posteljica. Na rukolo zložimo marinirane bučke ter paradižnikov konkasse z gamberi. Jed še okrasimo z reduciranim balzamičnim kisom.