Škampe očistimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Na oljčnem olju posteklenimo sesekljano čebulo s česnom. Dodamo očiščene škampe in jih pražimo 10 minut. Paradižnik olupimo, razkosamo na četrtine, odstranimo semena in ga gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. Škampom dodamo vino, zmiksan paradižnik, drobtine in sesekljan peteršilj. Varčno začinimo s soljo in sveže mletim poprom, potem pa pokrite počasi dušimo 15 minut (glede na velikost škampov).
Deli:
Prijava na e-novice
S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.
Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje
Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke,
ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani.
Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke).
Več o piškotkih.