- 300g paradižnik Datterino
- 250g rezanci kamut Morelli
- 1 rarog cca 800gr +
- 50ml belo vino
- česen po okusu
- ostra paprika
- ekstra deviško oljčno olje Morettini
- peteršilj
V lonec s slano vodo položimo zamrznjenega raroga in vse skupaj segrevamo. Ko zavre, naj se kuha cca 15 minut, potem ga vzamemo iz vode in razrežemo na 4 dele.
V ponvi segrejemo oljčno olje, dolijemo vino, pokuhamo, da alkohol izhlapi, nato dodamo paradižnik datterino in česen, ostro papriko po okusu in kuhamo 2 minuti. Nato dodamo na kose narezanega raroga in ga sotiramo še 2 minuti. Odstavimo z ognja.
Rezance skuhamo v vodi, v kateri smo prej kuhali raroga, jih odcedimo (malo vode prihranimo) in dodamo rarogu. Vse skupaj na hitro premešamo in po potrebi zalijemo s preostankom vode od kuhanja. Potresemo z drobno nasekljanim peteršiljem in postrežemo.
Poleg predlagamo šampanjec Bollinger Rose.