OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Testenine v obliki srčkov s kozicami in jagodami

Testenine v obliki srčkov s kozicami in jagodami

01.02.2013

Sestavine: testenine v obliki srčkov, repki kozic (priporočamo argentina C1), manjši repki kozic (priporočamo velikost 70/100), sveže jagode, smetana, maslo, sol, peteršilj, poper, belo vino, ingver, pramezan grana padano.

Vse kozice odtajamo, nato očistimo kozice C1 –odstranimo oklep in na hrbtu naredimo zarezo podolgem, da lahko odstranimo črevesje.

V loncu skuhamo korenje, zeleno, malo čebule in dodamo oklep kozic, tako da skuhamo juho (fond), ki bo obogatila omako.

Na segretem olju popečemo kozice in dodamo vino ter počakamo, da izhlapi (vse skupaj traja 2-3min). Male kozice zmiksamo skupaj z maslom, naribanim ingverjem (malo) in malo juhe, dokler vse skupaj  ne postane krema. Po navodilih skuhamo testenine v obliki srčkov.

V ponev damo kremo iz gamberov, velike gambere (c1), poper, sol, smetano, rahlo pogrejemo in vse skupaj premešamo s svežimi jagodami (narezanimi na 4kose). Nekaj listov jagod pustimo za okras. Večje gambere damo na vrh jedi in jih rahlo posujemo s peteršiljem in malo sveže naribanega parmezana.

 

Naši gurmani priporočajo

 
 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.