SESTAVINE (za 4 osebe):
- 1 kg raroga
- 100 g drobtin iz sredice belega kruha
- 1 kozarec sladkega vina marsala ali prošeka
- kozarček konjaka
- 1 limona
- 1 žlička pekoče gorčice
- origano
- bazilika
- maslo
- olje
- sol
- poper
PRIPRAVA:
V vreli vodi skuhajte raroga (če je 1 rarog težak 1 kg, ga kuhajte približno 20 minut, če imate manjše raroge, naj vrejo sorazmerno manj časa). Ko je rarog mlačen, ga olupite in meso razrežite na koščke.
V skledici zmešajte tri žličke olja s gorčico, limoninim sokom, origanom, baziliko, konjakom in marsalo, sredico nadrobljenega belega kruha, soljo in poprom. Mešajte, dokler ne dobite homogene zmesi. Ognjevarno posodo namažite z maslom, razporedite koščke raroga in ga polijte z omako. Na koncu po vrhu razporedite nekaj koščkov masla. V pečici pečete na 200 C dvajset minut.