SESTAVINE:
- 20 repkov gamberov
- 20 rezin slanine
- 1 žlička škroba
- šopek peteršilja
- 2 žlici suhega Martinija
- 1 dl suhega belega vina
- sol
- rdeč poper v zrnu
PRIPRAVA:
Gambere očistimo pod tekočo mrzlo vodo in jim odstranimo lupinice (lupinice tokrat shranimo!), vse razen repka na koncu. Odcedimo jih, posušimo in stresemo v posodo ter jih kratko mariniramo v Martini-ju. V drugi posodi zavremo lupinice rakcev, 3 dl vode in 1 dl vina, dodamo še polovico peteršilja in ščepec soli. Kuhamo približno 10 min.
Martini, ki smo ga uporabili za mariniranje, pol kozarca precejene "juhe" iz lupinic in škrob stresemo v ponev ter dušimo na srednjem ognju.
Ponovno odcedimo gambere (Martini shranimo), jih obložimo z lističi slanine in popečemo na vsaki strani približno 2 minuti.
Jed postrežemo vročo, tako da gambere prelijemo z omako iz Martinija, vse skupaj posujemo z drobno sesekljanim peteršiljem in zdrobljenimi zrnci rdečega popra.