OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Gamberi v srajčki iz slanine in Martiniju

Gamberi v srajčki iz slanine in Martiniju

SESTAVINE:

  • 20 repkov gamberov
  • 20 rezin slanine
  • 1 žlička škroba
  • šopek peteršilja
  • 2 žlici suhega Martinija
  • 1 dl suhega belega vina
  • sol
  • rdeč poper v zrnu


PRIPRAVA:

Gambere očistimo pod tekočo mrzlo vodo in jim odstranimo lupinice (lupinice tokrat shranimo!), vse razen repka na koncu. Odcedimo jih, posušimo in stresemo v posodo ter jih kratko mariniramo v Martini-ju. V drugi posodi zavremo lupinice rakcev, 3 dl vode in 1 dl vina, dodamo še polovico peteršilja in ščepec soli. Kuhamo približno 10 min.

Martini, ki smo ga uporabili za mariniranje, pol kozarca precejene "juhe" iz lupinic in škrob stresemo v ponev ter dušimo na srednjem ognju.

Ponovno odcedimo gambere (Martini shranimo), jih obložimo z lističi slanine in popečemo na vsaki strani približno 2 minuti.
Jed postrežemo vročo, tako da gambere prelijemo z omako iz Martinija, vse skupaj posujemo z drobno sesekljanim peteršiljem in zdrobljenimi zrnci rdečega popra.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.