SESTAVINE:
- 1 kg gamberov
- 1 neškropljena limona
- 6 stebelc mlade čebule (drobno sesekljanih)
- 1/2 kozarčka konjaka
- 40 g masla
- črn poper v zrnu
- sol
PRIPRAVA:
Gambere najprej operemo pod tekočo mrzlo vodo, nato jim odstranimo lupinice, tako da pustimo le repek na koncu ter glavo. S pomočjo konice majhnega noža ali z zobotrebcem odstranimo črno žilico znotraj mesa. Gambere ponovno dobro speremo ter jih osušimo. Operemo limono in polovico njene lupine grobo sesekljamo. Zdrobimo 1 žličko popra v zrnu.
V večji kozici razstopimo maslo. Dodamo gambere ter jih mešamo (približno 2 minuti), dokler ne spremenijo barve. Sedaj vse skupaj prelijemo s konjakom ter pustimo na odprtem ognju (toliko časa, dokler konjak ne izhlapi). Posolimo, dodamo grobo sesekljano limonino skorjo, poper ter žlico sesekljanih stebelc mlade čebule. Vse skupaj premešamo na ognju (dokler se okusi ne zlijejo med seboj) in še vroče postrežemo. Po želji lahko gambere posujemo tudi z na lističe narezanim česnom ter poper nadomestimo z blagim čilijem. Po potrebi lahko na koncu jed pokapamo še z nekaj kapljicami domačega olivnega olja.