OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Gamberi v konjaku in limonini lupinici

Gamberi v konjaku in limonini lupinici

SESTAVINE:

  • 1 kg gamberov 
  • 1 neškropljena limona
  • 6 stebelc mlade čebule (drobno sesekljanih)
  • 1/2 kozarčka konjaka
  • 40 g masla
  • črn poper v zrnu
  • sol

PRIPRAVA:

Gambere najprej operemo pod tekočo mrzlo vodo, nato jim odstranimo lupinice, tako da pustimo le repek na koncu ter glavo. S pomočjo konice majhnega noža ali z zobotrebcem odstranimo črno žilico znotraj mesa. Gambere ponovno dobro speremo ter jih osušimo. Operemo limono in polovico njene lupine grobo sesekljamo. Zdrobimo 1 žličko popra v zrnu.

V večji kozici razstopimo maslo. Dodamo gambere ter jih mešamo (približno 2 minuti), dokler ne spremenijo barve. Sedaj vse skupaj prelijemo s konjakom ter pustimo na odprtem ognju (toliko časa, dokler konjak ne izhlapi). Posolimo, dodamo grobo sesekljano limonino skorjo, poper ter žlico sesekljanih stebelc mlade čebule. Vse skupaj premešamo na ognju (dokler se okusi ne zlijejo med seboj) in še vroče postrežemo. Po želji lahko gambere posujemo tudi z na lističe narezanim česnom ter poper nadomestimo z blagim čilijem. Po potrebi lahko na koncu jed pokapamo še z nekaj kapljicami domačega olivnega olja.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.