OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Kozice s hrustljavim dresingom, ocvrti riž z jajcem in mango salso

Kozice s hrustljavim dresingom, ocvrti riž z jajcem in mango salso

SESTAVINE (za 4 osebe):

  • 16 velikih očiščenih kozic
Za hrustljavi dresing:
  • 4 žlice sojine omake
  • 2 limeti (samo sok)
  • 60 g olupljenega ingverja 
  • 2 nasekljani mladi čebuli 
  • 2 manjši pesti sesekljane sveže mete
  • 2 pesti svežega peteršilja
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 60 g zdrobljenih indijskih oreščkov
Za mango salso:
  • 1 mango, olupljen in narezan na 1 cm kocke
  • 4 žlice sesekljane sveže bazilike
  • 4 žlice sesekljane sveže mete
  • 4 čajne žličke medu 
  • sok 1 limete

Za pečen riž:

  • 500g jasminovega riža
  • 4 čajne žličke olivnega olja
  • sol
  • sveže mlet črni poper
  • 4 čajni žličke sojine omake
  • 4 mlade čebule
  • 2 stepeni jajci 
  • 2 žlici svežega peteršilja


PRIPRAVA:

Kozice solimo in popramo ter popečemo.

Dresing: v kozico damo sojino omako, limetin sok in sladkor, v čisto krpo naribamo ingver in istisnemo sok.  Kuhamo približno 5 minut, dodamo zdrobljene indijske oreščke, mlado čebulo, meto in peteršilj ter premešamo. Odstavimo z ognja.

V ponvi popečemo mlado čebulo, dodamo kuhan riž in stepeno jajce. Na ognju držimo še približno minuto, in dodamo ostale sestavine za pečen riž. Premešamo.

Vse sestavine za salso damo v posodo in dobro premešamo.

Na krožnik položimo riž, nanj postavimo popečene gambere, prelijemo z dresingom, dekoriramo z mango salso.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.