SESTAVINE (za 1 osebo):
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 mladi čebuli, ločimo bel in zeleni del
- groba sol
- mleti poper
- 1/4 skodelice dolgozrnatega belega riža
- 2 žlici sojine omake
- 1 žlica svežega limetinega soka
- 1/2 žličke sladkorja
- 1 žlička narezanega zelenega čilija
- 4 velike repke kozic
- 2 žlici svežega koriandra
PRIPRAVA:
V majhni ponvi segrejemo 1 žlico olja. Dodamo sesekljani beli del mlade čebule, začinimo s soljo in poprom ter pražimo, dokler se čebula ne zmehča, približno 2 minuti. Dodamo riž in 1/3 skodelice vode ter zavremo. Pokrijemo, zmanjšamo ogenj in kuhamo približno 2-3-minute manj, kot je predpisano. Odstranimo z ognja in pustimo stati 5 minut.
Medtem zmešamo sojino omako, sok limete, sladkor in čili.
V majhni teflonski ponvi segrejemo 2 žlici olja. Dodamo kozice in jih na hitro popečemo (približno 2 do 3 min). Postrežemo na krožnik skupaj z rižem (ki smo ga posuli s koriandrom in na tanke obročke narezanimi stebelci mlade čebule) ter sojino omako za pomakanje.