Sestavine:
• 1 žlica masla ali gheeja
• 1 srednje velika čebula, narezana na koščke
• 2 stroka česna, drobno sesekljanega
• 500 g jagnjetine, razrezane v debele koščke
• 2 x 400 g paradižnika iz pločevinke
• 1 žlica paradižnika v tubi
• sol in poper
• 250 ml juhe ali vode (neobvezno)
• 500 g okre
• 1 limona, sok
Navodila:
Stopite maslo ali ghee v ponvi in popražite čebulo do mehkega, nato dodajte česen. Pražite še nekaj minut, nato dodajte jagnjetino in pecite do mehkega in rahlo porjavelega.
Dodajte paradižnik (iz pločevink in iz tube), premešajte in po okusu začinite s soljo in poprom. Če menite, da je potrebno več tekočine, dodajte juho ali vodo. Pokrijte in kuhajte še 30-35 minut.
Dodajte okro in kuhajte še 5-10 minut. Dodajte limonin sok in posodo odstranite z ognja. Postrezite z rižem.
Dober tek!