testenine (paccheri)
špinačni nadev:
maslo
špinača
muškatni orešček
sol, poper
skuta (ricotta)
parmezan
bešamel omaka (klasični recept iz masla, moke, mleka)
sir grana padano
po želji malo kisle in sladke smetane
Pacchere skuhamo »al dente«.
Pripravimo nadev tako, da na maslu prepražimo špinačo, dodamo skuto in nariban parmezan. Začinimo (sol, poper, muškatni orešček)in gostljata zmes za nadev je pripravljena.
V pekač z višjim robom vlijemo bešamel. Bešamel ne sme biti pregost.
Pacchere napolnimo z nadevom in jih polagamo v pekač enega zraven drugega. Čez naribamo sir grana padano. Če pa želimo bolj sočne pacchere, potem grana padano zmešamo z nekaj kisle in sladke smetane in zmes prelijemo preko polnjenin testenin.
Pečemo 20-30 minut na 180°C.
(bešamel lahko nadomestimo z omako po želji : z ragujem bolognese, zelenjavnim ragujem, paradižnikovo omako z baziliko,…)