SESTAVINE:
- 800 g lignjev
- 4 zreli paradižniki
- 1/2 kozarca belega suhega vina
- žlica kaper
- bazilika
- ingver
- olivno olje
- sol
- pikantna paprika
PRIPRAVA:
Lignje očistite in operite, očistite tudi notranjost. Pri tem pazite, da lignji ostanejo celi. Nato jih osušite.
Drobno sesekljate kapre, strok česna, baziliko in pol pikantne paprike.
V ponvi segrejte nekaj žlic olja, dodajte sesekljane začimbe, dodajte lignje, zalijte jih z vinom ter počakajte, dokler vino ne izpari in jih začinite z malce naribanega ingverja. Solite, premešajte in pokrijte ter pustite, da se duši 10-15 minut. Operite paradižnike, olupite jih, na grobo sesekljate in dodajte lignjem. Po dvajsetih minutah ponev odkrijte, po potrebi dosolite in še malo pokuhajte omako. Lignje servirajte tople.