SESTAVINE:
- 8 srednje velikih očiščenih lignjev
- 1 limona
- 3 vejice timijana
- 2 večji vejici peteršilja
- 2 sardonova fileja (malo jih razsolimo)
- ekstra deviško olivno olje
- sol in poper
- * 2 brinovi jagodi
PRIPRAVA:
Očiščene in oprane lignje osušimo. Lovke lignjev ločimo od "vrečk". "Vrečke" lignjev prerežemo na polovice in nato še na četrtine.Čisto narahlo jih mrežasto zarežemo (samo na površini). V šalčki ali kozarcu pripravimo mešanico iz 1/2 dl olivnega olja in precejenega soka 1 limone. Lignje prelijemo z mešanico in jih tako mariniramo približno 1 uro (v hladilniku)
Marinirane lignje pečemo na vročem žaru (marinado shranimo za kasneje, je ne zavržemo) približno 3 minute na vsaki strani, oz. vse dokler ne dobijo lepe zlato-rumene barve.
Precedimo marinado, jo zlijemo v manjšo ponev, ji dodamo sveže zdrobljeni brinjevi jagodi, sesekljan timijan in koščke sardonovih filejev ter vse skupaj zavremo (približno 1 min) na srednje močnem ognju. Na koncu vmešamo še sesekljan peteršilj.
Lignje razporedimo na krožnike, jih prelijemo z omako(lahko jo serviramo v manjši posodici zraven), posolimo in popopramo po želji ter postrežemo še vroče.