SESTAVINE:
- 800g lignjev
- 300g gamberov
- 250g carnaroli riža
- sipino črnilo
- por
- šalotka
- limona
- sol
- poper
- česen
- peteršilj
- oljčno olje
PRIPRAVA:
Gambere sesekljamo, solimo, popramo, dodamo sekljan česen in peteršilj, malo oljčnega olja in zmešamo v kompaktno zmes. Kalamare nadevamo in zašpilimo z zobotrebcem ter popečemo na oljčnem olju. Postrežemo na črni rižoti.
Priprava črne rižote:
Sesekljano šalotko prepražimo na oljčnem olju, dodamo narezan por, ga prepražimo, dodamo riž (ki ga popražimo, da postekleni) in zalijemo z belim vinom. Dodamo sipino črnilo in rezino limone. Ko vino izpari, postopoma dolivamo jušno osnovo. Rižoto vseskozi mešamo. Na koncu vmešamo oljčno olje ali maslo (za bolj žametno strukturo).