OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Polenovka s pinjolami in suhim paradižnikom

Polenovka s pinjolami in suhim paradižnikom

SESTAVINE (za 4 osebe):

  • 4 fileji polenovke
  • 300 g pinjol
  • 1 žlica krušnih drobtin
  • 5 žlic vode
  • 4 žlice dobrega olivnega olja
  • 4 suhi paradižniki
  • pest kaper iz slanice (speremo jih pod tekočo vodo)
  • sol
  • poper

PRIPRAVA:

Fileje polenovke popivnamo ter jih v teflonski ponvi zlato-rumeno zapečemo (na 2 žlicah olivnega olja). Pri tem pazimo, da jih previdno obrnemo, ko so pečeni na eni strani (da jih ne "strgamo").
Med tem časom pripravimo omako iz pinjol in suhih paradižnikov tako, da v mešalniku sesekljamo pinjole, jim dodamo krušne drobtine, 2 žlici olivnega olja, vodo, sol in poper, kapre ter 3 suhe paradižnike (enega pustimo za kasneje). Tako pridobljeno zmes segrejemo (lahko v isti ponvi, kjer smo pekli polenovko).
Polenovko serviramo toplo tako, da pečene fileje položimo na krožnik, jih prelijemo z željeno količino omake ter okrasimo s suhim paradižnikom, ki smo ga shranili za konec (narežemo ga na tanke trakove). Vse skupaj lahko dodatno okrasimo še s peščico celih pinjol.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.