400g testenin paccheri
300g gamberov (kozice)
1kg krompirja
1 kozarček omake iz artičok
30 ml konjaka
½ čž popra
sol
1 jž oljčnega olja
parmezan
Testenine kuhamo v slanem kropu 1 minuto manj, kot piše v navodilih. Ko jih odcedimo, jih pokapljamo z olivnim oljem.
Gambere odtajamo in jih narežemo na 1 cm velike koščke. Popečemo jih na oljčnem olju, posolimo in dodamo konjak ter počakamo, da izpari.
Krompir olupimo, skuhamo do mehkega in pretlačimo. Dodamo žlico oljčnega olja in gambere in s tem napolnimo testenine.
Napolnjene testenine postavimo na peki papir, jih pokapljamo z oljčnim oljem, posujemo s parmezanom in damo v pečico, ogreto na 180°C, za 10 minut.
Medtem pripravimo omako: kozarčku že pripravljene omake iz artičok dodamo še malo razredčenega krompirjevega pireja, razporedimo po krožniku in nanj položimo polnjene testenine. Pred serviranjem čez potresemo še malo naribanega parmezana.