OBVESTILO

 
 
 
 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Brancin za dva

Brancin za dva

09.01.2014

SESTAVINE (ZA 2 OSEBI):

  • očiščen brancin 400/600
  • kakovostno oljčno olje
  • sol in poper
  • 4 veliki krompirji
  • češnjev paradižnik

PRIPRAVA:

Brancina odtajamo in osušimo s papirnato brisačko. Namažemo ga z oljčim oljem (tunaj in znotraj), malce ga posolimo. Pokrijemo ga z alufolijo in ga pustimo počivati.

Pečico segrejemo na 190 stopinj. Krompir olupimo in narežemo na polcentimetrske kolobarje ter ga v skledi zmešamo z nekaj oljčnega olja in na polovičke narezanim češnjevim paradižnikom. Rahlo osolimo in popramo. Pekač nežno namastimo z oljčnim oljem in nanj položimo krompir s paradižnikom. Položimo v pečico. Vsake toliko krompir premešamo.

Čez 20 minut krompir odmaknemo na rob pekača in dodamo brancina. Pečemo še nadaljnih 20 - 30 minut, odvisno od teže ribe.

Pekač vzamemo iz pečice. Ribo sfiliramo, meso položimo na krožnik, ga po okusu dodatno solimo in pokapamo z oljčnim oljem. Zraven dodamo še krompirček in postrežemo.

NASVET: kako preveriti, ali je riba že pečena? Na hrbtu ob kosti v meso zabodemo nož. Če gre nož nežno in brez problema v meso, je riba pečena. Če še vedno nismo gotovi, lahko meso malce privzdignemo z nožem in preverimo.

VINSKA SPREMLJAVA: ob brancinu je skorajda obvezna. Predlagamo Les Enfants kleti Villa Russiz.

 
 
 

Prijava na e-novice

 

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih iz naše ponudbe.

    1. FIN TUN d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.