Sestavine: meso kapesant, ekstra deviško olivno olje, česen, belo vino, paprika, grana padana, sveži timljan, malo smetane
Na sobni temperaturi odtajamo kapesante in odstranimo ter prihranimo oranžni del (''noge''). V ponvi segrejemo olivno olje, nato pa dodamo kapesante in jih pocvremo. Dodamo vino (da povre) in malo česnove kreme (poprej sesekljan česen v olju). Pekočo papriko dodamo po želji. Ko vino izhlapi, ugasnemo ogenj in pustimo počivati, da se vse skupaj ohladi.
''Noge'' kapesant zrežemo na koščke in jih pocvremo na malo olja. Ugasnemo ogenj in pustimo počivati. Nato zmiksamo.
Tudi ohlajena jedra kapesant zmiksamo, tako da nastane krema (v primeru, da je zelo gosta, dodamo malo vode).
Raviole kuhamo 5 minut (kar zamrznjene stresemo v slani krop).
V ponev damo kremo kapsant in smetano, na nizkem ognju premešamo ter dodamo raviole. Premešamo previdno, da ne poškodujemo raviolov. Dodamo timijan, kremo iz nog kapesant in koščke svežega parmezana grana padano.
Zraven priporočamo penino prosecco Millesimato.