Potrebujemo: file polenovke brez kože, treviški radič, balzamični kis, ekstra deviško olivno olje, sol, poper.
12 ur pred kuhanjem vzamemo file polenovke iz zamrzovalnika in ga na sobni temperaturi odtajamo.
Polenovko zavijemo v panceto. V ponev damo olivno olje, radič narežemo po dolgem in ga popražimo na segretem olju. Rahlo ga posolimo. Ko je radič popražen, dodamo balzamični kis ob rob ponve in pustimo, da kis izhlapi. Ugasnemo ogenj.
V drugi ponvi segrejemo olivno olje. Na njem popečemo polenovko s panceto. Ko je ta dobro popečena, dodamo balzamični kis (ob rob ponve, ne na polenovko) in pustimo, da izhlapi. Nato ugasnemo.
Na krožniku naredimo posteljico iz treviškega radiča, na katero položimo polenovko v panceti. Pokapamo z dobrim olivnim oljem in malo poporamo. Poleg se prileže krompirjev pire ali pa kuhan krompir, zabeljen z maslom.